‘Scholing vakbondsleiders goed voor arbeidsverhoudingen’
24 Jul 2013, 21:00
foto
Minister Michael Miskin met de geslaagden. (Foto:ATM)


De 75ste basisopleiding voor vakbondswerkers, georganiseerd door het Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) is dinsdag afgesloten met de certificaatuitreiking aan 29 vakbondswerkers. De zestien weken durende opleiding is gestart met 41 participanten. De succesvolle deelnemers hebben hun certificaat in het trainingscentrum van SIVIS te Geyersvlijt ontvangen.

ATM-minister Michael Miskin en SIVIS-directeur Victor Jones zeggen blij te zijn dat er verjonging plaatsvindt. “De voorhoede van de vakbeweging is aan het vergrijzen. Het is belangrijk dat vakbondswerkers getraind worden. Getrainde vakbondswerkers zullen beter in staat zijn om te werken aan het welzijn van de Surinaamse werknemer. De scholing van vakbondsleiders komt ook de arbeidsverhoudingen in ons land ten goede”, is de mening van beide functionarissen.

Per jaar vinden gemiddeld drie basisopleidingen plaats. Het vakkenpakket bij zo een opleiding bestaat uit Basisbegrippen van de Arbeidswetgeving, Staatsinrichting, Leiderschap, Structuur van de vakbond, Coöperatie, Workshops, Discussie, Probleemstelling en Communicatie. Er is nu ook vraag naar het bespreken van andersoortige onderwerpen bij de opleiding. Zo zijn onder andere HIV-AIDS, seksueel molest op de werkvloer en kinderarbeid opgenomen in het curriculum. Omdat veel cursisten afhaken, zal het SIVIS werken aan de motivatie bij vakbondswerkers, meldt de voorlichting van ATM
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May