Bufaz krijgt een eigen pand
24 Jul 2013, 03:00
foto
Minister Edward Belfort


Het Bureau Familierechtelijke Zaken (Bufaz) krijgt een eigen pand. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft een gebouw aan de Keizerstraat op het oog. Hij heeft deze kwestie al besproken met zijn collega Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. "Het staat op zijn prioriteitenlijst", deelt Belfort aan Starnieuws mee.

Het personeel is in actie en vindt dat Belfort te weinig doet om een oplossing te brengen. Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft heftige kritiek geuit op de minister. Belfort zegt dat er gewerkt wordt aan een oplossing. Hij gaat voor een goede oplossing, waarbij Bufaz een eigen pand krijgt.

De bond vindt dat het onverantwoord is om onder deze omstandigheden te werken. Het gebouw is afgekeurd. De minister zegt dat Bufaz voorlopig ondergebracht kan worden aan de Nassylaan, waar beveiligingsambtenaren zijn gehuisvest. Zij hebben intussen een eigen pand. Terwijl de formaliteiten rond de koop van het pand aan de Keizerstraat in orde worden gemaakt, is er een tussentijdse oplossing in zicht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May