NPS: Slecht beleid maakt ook goede dingen niet goed
24 Jul 2013, 02:00
foto


Een van de basisprincipes van het vernieuwings-, verjongings- en veranderingsproces van de NPS is dat er op een evenwichtige en transparante manier wordt omgegaan met de middelen van het volk, dat de regering hoofdzakelijk via belastingmiddelen verkrijgt. Aan dit principe wordt door de huidige beleidsvoerders veel kwaad aangericht. Zo zijn er vanaf deze regering is aangetreden voor honderden miljoenen in de richting van het Ministerie van Openbare Werken opgegaan. Een groot deel van deze gelden is in de vorm van niet transparante onderhandse gunningen aan aannemers verstrekt. Vrijwel niets van deze middelen is besteed aan projecten in de sociaal-zwakkere wijken van Paramaribo.

Inmiddels heeft een vaste commissie uit DNA samen met de nieuwe minister van OW geconstateerd, dat de begroting van honderden miljoenen van 2013 reeds in maart van dit jaar helemaal op was en bovendien niet verantwoord kan worden. De constatering komt keihard aan, wanneer wij dit tegen de achtergrond plaatsen van de talrijke financiële problemen die de huidige regering al heeft. De huidige financiële problemen manifesteren zich ook in de achterstallige rekeningen van de naschoolse opvang, van de achterstallige betalingen aan de bushouders, de aannemers, de leden van het jeugdparlement en overige leveranciers van de staat. Opvallend is dat de pijlen van kritiek van de huidige regering zich vooral richten op het Ministerie van OW, terwijl de Minister van Financiën, de vicepresident en de president keihard hebben meegedaan aan de creatie van chaos op het Ministerie van OW. Zo zijn alle documenten die te maken hebben met onderhandse gunningen mede door de President ondertekend.

Een ander zorgwekkend punt heeft te maken met de enorme geldcreatie (monetaire financiering) en de druk hiervan op de US dollar, waardoor de koers van de US omhoog gaat, met alle gevolgen van dien voor de prijzen in de winkels.
Naast de problemen valt ook steeds meer op dat de grote beloften die door de regering op 23 mei 2010 en daarna in diverse documenten zijn gedaan over onder andere de volkswoningbouw niet waar worden gemaakt en bij velen teleurstellingen en wanhoop veroorzaken.

Een schoolvoorbeeld van een late goede intentie en slecht beleid heeft te maken met de nieuwe ziektekosten regeling. Dit op zichzelf goed product, waarvoor de NPS zich jarenlang heeft ingezet wordt op een manier geïntroduceerd, die bij velen alleen maar vragen oproept.
Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat er door beleidsmakers handelingen zijn gepleegd die om justitieel onderzoek vragen.

De afdeling Paramaribo van de NPS ervaart in haar dagelijkse veldbezoeken dat vele mensen in de wijken geen touw meer kunnen vastknopen aan het beleid van de huidige regering. Zij ervaren het beleid namelijk als ad hoc en zien steeds meer dat een bepaalde groep zich verrijkt en dat de grote massa alleen maar armer wordt.

Afdeling Paramaribo NPS
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May