Grimmige situatie op luchthaven Zanderij
23 Jul 2013, 15:25
foto


Er heerst grote onrust bij het personeel in dienst van Luchthavenbeheer Zanderij. Enkele werknemers hadden uit onvrede het werk neergelegd. De leden aangesloten bij de Bond Luchthavenbeheer zijn er niet over te spreken dat de beloofde periodieken en reistijdvergoeding niet op hun loonslip van deze maand voorkomen en dus niet zijn uitbetaald.

Een andere zaak die nog meer voor onrust zorgt, is dat er nog steeds geen schot komt in de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) die eind juli rond moest zijn. Starnieuws verneemt dat de bond wacht op de directie, die echter niets van zich laat horen.

De niet uitbetaalde tegoeden, periodieken en reistijdvergoeding, zijn afspraken uit de vorige cao. Ofschoon het bondsvoorzitter Lloyd Read is gelukt, de gemoederen ietwat te kalmeren, blijft de spanning hoog. Vooralsnog zal het personeel zijn werk doen en is het vliegverkeer niet in gevaar.

Cruciale zaken
Reeds geruime tijd zijn er spanningen op de luchthaven. Zo zijn er organisatorische problemen, waarbij met name leden van de raad van commissarissen opdrachten geven waarvoor zij de verantwoordelijkheid niet dragen. Read geeft tegenover Starnieuws toe dat er enkele cruciale zaken spelen. “Ik heb vanuit mijn verantwoordelijkheid de mensen aangemaand het werk voort te zetten. In de tussentijd zal ik mijn invloed proberen aan te wenden om zaken op de rails te krijgen.”

Echter wordt ervoor gevreesd dat zaken tegen eind van de maand zullen escaleren en acties niet zullen uitblijven. Het personeel staat te popelen om actie te ondernemen, vooral omdat de directie Oost-Indisch doof lijkt voor de grimmige sfeer. Vorig jaar is nog overeenstemming tussen bond en directie bereikt over de reistijdvergoeding. Ook waren er afspraken gemaakt over de uitbetaling van de periodieken. Het is niet uitgesloten dat de luchthaven wordt gesloten als niet adequaat wordt gereageerd op de onderdrukte spanningen bij het personeel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May