Unu Pikin houdt weer boekenmarkt
24 Jul 2013, 19:00
foto
De boekenmarkt wordt twee tot drie keer per jaar gehouden. Dit is een beeld van een vorige verkoopdag. (Foto: Stichting Unu Pikin)


Stichting Unu Pikin houdt vrijdag een boekenmarkt. Kinderboeken en literatuur voor volwassenen zullen goedkoop van de hand gedaan worden. Er is ook een kleine collectie Surinamistiek, onder andere een aantal uitgaven van Swi Forum en boekjes in de Caraib- en Triotalen. Terwijl de ouders tussen de boeken kijken, kunnen de kinderen meedoen aan een creatieve activiteit.

Met de boekverkoop wordt geld ingezameld voor verschillende projecten van Stichting Unu Pikin. Scholen en andere instellingen worden op allerlei manieren ondersteund. De stichting deelt tasjes met schoolmateriaal uit, verdeelt kantoorpakketten onder sociale instellingen of ondersteunt schoolbibliotheken met boeken of de inrichting.

De opbrengst van de vorige boekenmarkt is gebruikt om meubilair te maken voor de educatieve activiteiten van de Paramaribo Zoo. Het meubilair voor de Zoo is gemaakt in de sociale werkplaats van de stichting. Daar werken jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Stichting Unu Pikin heeft een aantal maanden geleden de Sociability Award ontvangen, voor alle sociale activiteiten die worden georganiseerd, vermeldt zij in een persbericht.

De boekenmarkt wordt gehouden van 14.00 tot 17.00 uur. Adres: De Boerbuitenweg 34.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May