Gerardo Martino is nieuwe coach Barcelona
23 Jul 2013, 16:30
foto
Gerardo Martino zal de Catalaanse ploeg leiden voor twee jaar. (Foto: AFP)


De Argentijnse Gerardo Martino is aangesteld als de nieuwe coach van Barcelona. Hij is voor twee jaar aangetrokken.

De 50-jarige ex-trainer van Paraguay vervangt Tito Vilanova, die heeft afgehaakt als coach van Barcelona om zijn kankerbehandeling voort te zetten. Martino was tot kort belast met de leiding van de Newell Old Boys, die hij in het afgelopen seizoen heeft geleid naar de Argentijnse Torneo finale.

De details van zijn aankomst in Barcelona en de officiële presentatie door de Spaanse kampioen worden vandaag bekendgemaakt. Martino wordt de vierde Argentijn om de Spaanse ploeg te leiden. Helenio Herrera, Roque Olson en Cesar Luis Menotti waren zijn voorgangers.

Leidinggevende stijl
Het wordt Martino’s eerste baan buiten Zuid-Amerika sinds Tenerife in 1991. Eerder werd een aantal namen genoemd voor de vacante positie bij Barcelona waaronder voormalige Barcelona assistent-coach Luis Enrique, Tottenham Andre Villas-Boas, Swansea's Michael Laudrup en Guus Hiddink, die stopt als coach van de Russische Anzhi Makhachkala.

De Catalaanse club is echter voorbij gegaan aan deze kandidaten in het voordeel van Martino. De nieuwe coach van Barcelona zou een soortgelijke stijl hebben als de voormalige coach van Athletic Bilbao, Marcelo Bielsa. Martino en Bielsa zijn beiden afkomstig uit de Argentijnse stad Rosario.

Carlos Puyol, de captain van Barcelona, zegt dat Martino’s leidinggevende stijl past in de filosofie van het spel in Nou Camp. "We kennen zijn carrière, hij is een zeer goede coach," zei Puyol nog vóór de aanstelling Martino werd bevestigd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May