CAO voor OWOS zonder bemoeienis Bemiddelingsraad
22 Jul 2013, 21:00
foto


De werknemers van de Energiebedrijven Suriname (EBS) ontvangen terugwerkend naar 1 januari 2013, een verhoging van 5% op hun loon. De verhoging gaat eind juli 2013 in. De Ogem Werknemers Organisatie Suriname (OWOS) en de directie van de Energiebedrijven Suriname (EBS) tekenden op 18 juli 2013 een collectieve arbeidsovereenkomst. De OWOS werd vertegenwoordigd door de bondsvoorzitter, Steve Geerlings en de directie door Willy Duiker en Marcel Eyndhoven.

Geerlings noemt het bereiken van deze overeenkomst een memorabele passage in de geschiedenis van de EBS, omdat na jaren het consulteren van de Bemiddelingsraad niet nodig was. “De onderhandelingen verliepen in een sfeer van wederzijds respect en vertrouwen, en waarin het nieuw partnerschap tussen bond en directie tot uiting kwam. Dit resulteerde in een uitkomst waarin beide partijen zichzelf terug konden vinden”, staat in een gezamenlijk bericht van de EBS en de bond.

De directie heeft op de laatst gehouden algemene ledenvergadering van de OWOS de financiële status van het bedrijf gepresenteerd. De werknemers mochten na de presentatie rechtstreeks vragen stellen aan de directie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May