Rondschrijven ondernemers: Geen informatie vrijstelling controle
22 Jul 2013, 08:00
foto


De werkarm van Suriname Business Forum (SBF) laat alle ondernemers via de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) weten nog geen informatie te hebben ontvangen van het ministerie van Financiën over de pre shipment controle. De SGS controleert de goederen voordat deze naar Suriname worden verscheept. Welke producten vrijgesteld zijn van controle, is nog niet bekend bij het bedrijfsleven, dat via Starnieuws heeft vernomen dat er een evaluatie is gemaakt en dat enkele vrijstellingen zijn gegeven.


"Over onze zorg met betrekking tot geheimhouding en de traagheid waarmee zaken worden afgehandeld bij SGS is er niets gezegd", zegt het bedrijfsleven in het rondschrijven. Benadrukt wordt dat terwijl Financiën erbij blijft dat er geen extra kosten zijn, leveranciers hier wel mee geconfronteerd worden. "Deze zullen zeker doorberekend worden aan de importeur. Deze kosten vallen niet onder de afspraken gemaakt met SGS", zeggen SBF en KKF.

"Wij kunnen u verder informeren dat wij als bedrijfsleven organisaties nog geen reactie hebben ontvangen op het schrijven dd 11 juli 2013, aan de minister gericht, waarin de perikelen met betrekking tot de Pre-Shipment Inspection onder haar aandacht werden gebracht. Wij vragen u uw ervaringen met de uitvoering van de PSI aan ons te blijven rapporteren, zodat wij op het moment dat wij door de door het ministerie ingestelde steering commissie worden benaderd, voldoende getoetste informatie beschikbaar hebben", staat in het schrijven aan ondernemers. Gevraagd wordt een duidelijke omschrijving te geven van voorgedane situaties en de gevolgen die zijn ondervonden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May