Presidentiële commissie bezoekt locatie ziekenhuis Wanica
22 Jul 2013, 00:00
foto
Assembleelid Charles Pahlad


Een presidentiële commissie heeft zich georiënteerd te Vredenburg Serie B, waar het ziekenhuis Wanica moet verrijzen. De commissie bestond uit vijf artsen, directeur Antoine Brahim van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, parlementariër Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP) en Vijay Chotkhan van Openbare Werken. De delegatie werd op zaterdag ontvangen door Sarwen Poenai, schenker van de tien hectare grond voor de bouw van dit ziekenhuis.

Volgens Pahlad is de commissie erg tevreden met het terrein. “Zij noemden de plek ‘prachtig’. Zij waren enthousiast en hadden heel wat bos verwacht. Maar, ze troffen een bouwrijp terrein aan. De deskundigen hebben van gedachte gewisseld met elkaar”, deelt Pahlad Starnieuws mee. De parlementariër die zich vanaf het begin beijverd heeft voor dit project, merkt op dat dit jaar nog, spoedig, gestart zal worden met de bouw van het ziekenhuis.

Werk ligt niet stil
Pahlad benadrukt dat het werk rond de bouw van het ziekenhuis niet stil ligt. Verschillende deskundigen hebben zich al georiënteerd op het terrein. Zo is Eliza Carter in juni van dit jaar aangetrokken door president Desi Bouterse om dit project te trekken. Verschillende gesprekken met het buitenland hebben al plaatsgevonden. Bij de bouw van dit ziekenhuis zal China een belangrijke rol spelen. “Tot nu toe heeft eenieder dit terrein goed bevonden. Dit terrein is uiteraard geschikt voor het ziekenhuis. Daarnaast zijn er tal van andere mogelijkheden aanwezig”, vertelt een enthousiaste Pahlad.

Op 23 maart 2013 schonk de ondernemer Poenai tien hectare eigendomsterrein aan de overheid, aan de toenmalige minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Ginmardo Kromosoeto, voor de bouw van het ziekenhuis. Poenai merkt op dat hij graag verdere ontwikkeling wil zien in het district Wanica. De ondernemer is geboren en getogen in dit district. Het wachten is nu op de eerste steenlegging.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May