Politie sommeert winkeliers nog elke avond om te sluiten
21 Jul 2013, 04:00
foto


De politie moet nog steeds haast elke avond diverse winkeliers aanzeggen om hun winkel te sluiten. Hoewel een groot deel van de supermarkten tussen 21.00 en 23.00 uur sluit, blijft een aantal doorverkopen. Sommige winkels verkopen nog via het raam.

Naast de winkelsluiting om uiterlijk 23.00 uur, worden landelijke acties ondernomen tegen winkeleigenaren, die zich niet houden aan vergunningsvoorwaarden en de verordening van districtscommissarissen. Nog steeds komt het voor dat sommige winkeliers toch mannen in de gelegenheid stellen om ter plekke sterke drank te nuttigen. Waar banken zijn verwijderd, zitten notoire drinkers op stenen of kratten. Anderen mogen zelfs in de winkel zitten.

De deken van de dc's, Roline Samsoedien, legt aan Starnieuws uit dat er veel overlast wordt veroorzaakt door winkeliers die laat openblijven en mensen in de gelegenheid stellen om ter plekke te drinken. Vaak ontstaan er ruzies wanneer de mensen te diep in het glaasje hebben gekeken. De winkelsluiting heeft ook te maken met het opvoeren van de veiligheidssituatie. Sinds deze maatregel zijn diverse winkels kort voor sluitingstijd beroofd. Winkeliers die gewend waren tot diep in de nacht open te blijven, zeggen dat ze nu veel minder inkomsten hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May