Goederen worden duurder door hoge koers US$
20 Jul 2013, 19:00
foto


Prijzen van diverse goederen in de winkels zijn de lucht in gegaan. Een kruiwagen bijvoorbeeld die de vorige week nog SRD 120 kostte, is met SRD 10 verhoogd. "Wij hebben onze prijzen verhoogd, want de koers van de US$ is ook omhoog gegaan", zegt de manager van een landbouwwinkel aan Starnieuws.

De koers van de US$ stijgt. De opkoop van een US$ is boven de SRD 3.40. Ook de verkoop is flink omhoog gegaan. De opkoopprijs varieert van SRD 330 tot SRD 335. Bij grote bedragen, wordt er meer betaald. De dollars worden nauwelijks ten verkoop aangeboden bij cambio's.

"Ik vind het erg dat wij bij de SLM wel in valuta moeten betalen", zegt een boze klant die een ticket moet kopen. Voor de SLM is er een beschikking, waarbij het bedrijf toestemming heeft van de regering om vreemde valuta te vragen voor tickets. Alle bedrijven, ook de SLM, hebben een schrijven ontvangen van het ministerie van Financiën dat uitsluitend in SRD moet worden uitbetaald, ook aan consultants. Zelfs als het contract in vreemde valuta is gesloten, moet er in SRD worden betaald.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May