Chief scout Bouterse opent conferentie hoofdcommissarissen
19 Jul 2013, 15:35
foto
De regionale hoofdcommissarissen met chief scout president Desi Bouterse op de foto.


Negentien hoofdcommissarissen uit het Caribisch Gebied zullen twee dagen vergaderen over de padvinderij in de regio. In hotel Krasnapolsky zal het beleid worden uitgestippeld voor 'Expanding and Revitalizing Scouting in the Caribbean'.
De 'Caribbean Chief Commissioners Conference' is geopend door chief scout Desi Bouterse.


Bouterse stond stil bij de kwaliteiten van padvinders en noemde de groep onmisbaar in de samenleving. "In elke samenleving waar de padvinderij haar wortel heeft geschoten, staan er helden die de basis hebben gelegd voor economische welvaart en andere belangrijke posities", sprak de chief scout de hoofdcommissarissen toe. "Bij hen is ooit de basis gelegd voor educatie, discipline, orde, normen en waarden. Zij doen hun best om die waarden in leven te houden." Bouterse hoopt dat de resultaten van de conferentie ertoe zullen leiden dat de Boy Scouts nog meer gaat betekenen in de samenleving in het bijzonder voor de jeugd.

De conferentie is bedoeld om het Caribische Gebied een betere plaats te laten innemen in de padvinderswereld deelt, Humphrey Schurman, hoofdcommissaris van de Boy Scouts Suriname, aan Starnieuws mee. "Behalve het beleid uitstippelen voor het komende padvindersjaar zullen we het ook hebben over de participatie van de jeugd. De padvinderij heeft goede invloed op ze. Nog meer jongeren erbij betrekken kan doorwerken naar de samenleving", meent Schurman. De conferentie duurt tot zaterdag.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May