3.5 jaar geëist voor zwaar lichamelijk letsel
19 Jul 2013, 18:00
foto


Officier van justitie, Astrid Niamat, heeft een celstraf van drie jaren en zes maanden onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en onder psychologische en psychiatrische begeleiding van de verdachte Steven O., geëist. Hij wordt ervan verdacht de penis van zijn jongere broer op 17 augustus 2012 afgesneden te hebben.

Steven O. heeft geestelijke beperkingen. Het slachtoffer werd door een andere broer badend in het bloed aangetroffen. Zijn geslachtsdeel was met een scheermes afgesneden. Ook de laken werd met bloedsporen aangetroffen. Bij de aanhouding had Steven O. de zware mishandeling bekend. Op de rechtszitting donderdag bleef hij ontkennen en beweerde dat hij op die bewuste dag in diepe slaap was. Hij was alleen thuis met zijn broertje.

De medische rapporten hebben aangegeven dat de verdachte dringend hulp nodig heeft. Steven O. lijdt aan schizofrenie. Het gaat om een ingewikkelde ziekte met vaak ernstige psychische en sociale gevolgen. Hierdoor heeft de verdachte een onzeker gevoel en heeft het idee dat zijn omgeving vijandig tegenover hem staat.
Advocaat Shefanie Amirkhan pleitte dat haar cliënt geen vonnis op zijn naam heeft. Daarnaast heeft hij dringend hulp nodig, zodat hij begeleid kan worden. Zij vroeg om een strafvermindering. In zijn laatste woord zei Steven O. dat hij naar huis wil gaan. Op 3 oktober zal er vonnis geveld worden in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May