‘Sollicitant’ afgestraft met bijna vijf jaar celstraf
19 Jul 2013, 12:00
foto


Diego R. is door rechter Sieglien Wijnhard donderdag afgestraft met een celstraf van vier jaren en tien maanden onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De veroordeelde pleegde op 3 december 2011 een beroving, waarbij de benadeelden werden mishandeld en er werd SRD 24.000 buitgemaakt. De belagers deden zich voor als sollicitanten.

Op 24 maart 2012 beroofde Diego R. een ander slachtoffer op de openbare weg van een halsketting. De benadeelde raakte in een worsteling met de veroordeelde. De benadeelde herkende Diego R. positief op de zitting. Diego R. die zijn verweer zelf voerde, merkte op dat hij onschuldig is. Hij gaf toe dat hij in het verleden fouten heeft gemaakt en dat hij zijn leven nu wil verbeteren.

De rechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en legde hem de straf op. Zij benadrukte dat de berovingen de samenleving behoorlijk opschrikken. Daarnaast houden slachtoffers een trauma van over. Het Openbaar Ministerie had vijf jaar geëist in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May