Lackin geeft toe: Geen Unasur-top in Bolivia
19 Jul 2013, 01:00
foto
Na de bijeenkomst in Bolivia, is de president toch nog geweest naar de Caricom-top.


Minister Winston Lackin heeft op basis van indringende vragen van assembleelid Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) toegegeven dat president Desi Bouterse niet naar een formele vergadering van Unasur is geweest op 4 juli. Volgens Santokhi is er verkeerde informatie verstrekt door het kabinet van de president hierover. De politicus stelde de vragen donderdag tijdens de behandeling van het aanvullende protocol over Unasur.

Santokhi toonde zich ingenomen met het antwoord van Lackin. Hij merkte op dat de regering liever de informatie in De Nationale Assemblee kan geven, dan wordt het volk beter ingelicht dan via regeringsprogramma's en Bakana Tori op het staatsmedium SRS. Santokhi zei dat er protocollen zijn op basis waarvan Unasur een vergadering kan bijeen roepen. De spoedbijeenkomst van staatshoofden is door president Evo Morales van Bolivia gehouden en hij is niet de voorzitter van Unasur. De vergadering had te maken met het vliegtuig-incident, waarbij Morales niet mocht vliegen boven enkele Europese landen. De bijeenkomst werd bijeengeroepen door Ecuador en niet Peru, die nu voorzitter is van Unasur.

Bouterse besloot om naar deze bijeenkomst te gaan, terwijl hij dezelfde dag ook naar een staatshoofdenvergadering van de Caricom moest. Hoewel Lackin toegaf dat het niet om een officiële Unasur bijeenkomst ging, het belangrijk was dat de president erbij was in Cochabamba, Bolivia. Het staatshoofd neemt in augustus de hamer over als voorzitter van Unasur en hij moet zich goed oriënteren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May