Asabina rapporteert vernietiging werktuigen goudzoekers
18 Jul 2013, 14:45
foto
Werktuigen van goudzoekers vernietigd. (Foto: Ronny Asabina)


Assembleelid Ronny Asabina (fractieleider BEP) heeft zich vandaag georiënteerd in Nieuw Koffiekamp en de plek waar werktuigen van goudzoekers zijn vernietigd. "Ik heb met mijn eigen ogen kunnen zien dat de spullen zijn vernietigd. De situatie is onder controle, maar de mensen zijn verbitterd en vijandig", zegt Asabina aan Starnieuws.

Asabina heeft gesprekken gevoerd met het traditioneel gezag in Nieuw Koffiekamp en de gouddelvers. "De werktuigen zijn eerst gehesen en in de lucht losgelaten", deelt het assembleelid mee. "In totaal heb ik drie paar machines en vijf crusher bakken gezien die zijn vernietigd", geeft Asabina een ooggetuige verslag.

Structurele oplossing nodig
Ook goud dat de mensen in de haast hebben achtergelaten, zou zijn ontvreemd is aan Asabina gerapporteerd. Het assembleelid zegt dat hij voorzichtig is en geen mensen zal beschuldigen. Het is niet duidelijk of er ook onderling goud is verduisterd. Dit moet het onderzoek uitwijzen.

De politicus merkt op dat de goudzoekers dinsdag zijn gewaarschuwd om zich te verwijderen en dat als het niet gebeurt er opgetreden zou worden. De mensen hadden tot gisteren de mogelijkheid om zich te verwijderen, want er zou hard opgetreden worden. Het assembleelid heeft ook met mensen van Rosebel Gold Mines/Iamgold ter plekke gesproken. Het assembleelid pleit net als zijn collega's in De Nationale Assemblee voor een structurele oplossing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May