Penitentiaire ambtenaren voeren prikactie vandaag
18 Jul 2013, 11:30
foto
Penitentiaire ambtenaren in vergadering in het gebouw van
'de Moederbond'.


De Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) is in een spoed algemene ledenvergadering bijeen in het gebouw van 'de Moederbond'. Besloten is om een prikactie uit te voeren. Dit houdt in dat de penitentiaire ambtenaren (pa's) vandaag niet op het werk zullen verschijnen. De ochtend-, middag- en avonddienst worden niet verricht.

De leden van BPAS vinden dat de rechtszaak tegen het ministerie van Justitie en Politie te lang duurt. Steeds wordt de zaak uitgesteld of er worden comparities gelast. De leden vinden dat ze hun recht zoeken bij de rechter, maar ook daar komt er geen einduitspraak. "Wij hebben gelijk, we willen een uitspraak", merkten diverse leden op tijdens de vergadering, die nog gaande is.

De BPAS is het niet eens met herstructureringsmaatregelen. Ook de mutaties vormen een heet hangijzer. Het bestuur van de bond meldt zich uit protest vanaf 1 maart bij 'de Moederbond' aan en gaat niet aan het werk. De leden willen hetzelfde doen. De voorzitter van 'de Moederbond', Errol Snijders, heeft voorkomen dat het werk lam wordt gelegd. Er is ook ondersteuning van andere vakcentrales, waaronder de Centrale van Landsdienaren Organisaties, voor de actie van de BPAS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May