Slechte communicatie belemmert lijmpoging brandweerbond
18 Jul 2013, 17:00
foto


Bij de brandweerbond onder leiding van John Seedorf én de actiegroep wordt geprobeerd met dialoog de conflictsituatie op te lossen. Door een slechte communicatie komen gesprekken niet op gang. Voorzitter Seedorf en adviseur van de actiegroep, Romeo Chin A Loi, zeggen aan Starnieuws vandaag elkaar te zullen contacten om de zaak te bespreken.

Tijdens de dinsdag gehouden algemene ledenvergadering van de bond zijn de gemoederen verhit geraakt. De actiegroep eist het vertrek van Seedorf, bestuursverkiezingen en verantwoording over ruim SRD 100.000. Chin A Loi die benadrukt geen leiding te geven aan de actiegroep maar haar slechts te adviseren, zegt vaker Seedorf benaderd te hebben, maar dat die zijn telefoonoproepen niet beantwoordt. “Ik ben daarom ook geweest naar die vergadering die zo woelig is geëindigd en waarbij de vier mannen zijn geschorst, maar er is niets uit de bus gekomen”, deelt Chin A Loi mee.

Lijmpoging
Seedorf zegt van de actiegroep wel een telefoontje te hebben gekregen waarin zij voorstelt te komen tot een lijmpoging en het pad van dialoog op te zoeken. De aanleiding voor de problemen nu bij de brandweer is volgens Seedorf de beschuldiging van de actiegroep. Die zou hebben onthuld dat Seedorf vicepresident Robert Ameerali ervan beschuldigt achter de schermen acties ondernomen te hebben om het huidige bestuur ten val te brengen.

Seedorf zegt dat er niets aan de hand is bij de bond. Er komen zeker bestuursverkiezingen. Vandaag wordt hierover nog gesproken in bestuursverband. “Als alles goed is, komen wij de volgende week al uit met informatie hierover”, stelt Seedorf. Hij benadrukt dat de vier mannen niet zijn geroyeerd, maar slechts geschorst hoewel zij anders beweren in de media. “Wij kunnen niet royeren”. Seedorf beweert in tegenstelling tot de actievoerders dat er inderdaad een deurwaardersexploot is gestuurd naar de vier leden, maar dat zij geweigerd hebben het in ontvangst te nemen. “Maar in de media vertellen zij niet de waarheid”, legt Seedorf uit.

Niet onderschatten
De vakbondsleider ontkent dat er financiële misstanden zijn en dat gelden niet verantwoord kunnen worden. “Wij zijn een sterke organisatie. Seedorf claimt de meerderheid van de leden achter zich te hebben. Dit wordt ontkend door Chin A Loi. “Seedorf is net als de mannen in de bond mijn vriend. Ik wil hem zeggen dat hij deze zaak niet moet onderschatten. Toen hij de vier mannen op de vergadering buiten wilde zetten en schorsen, stond vrijwel niemand achter hem. Daarom heeft de vergadering dan ook geen voortgang gevonden.

Chin A Loi is voorzitter bij de Douanebond. De vakbondsleiders hopen dat zij tot een vergelijk kunnen komen. Chin A Loi, zegt dat het belangrijk is dat Seedorf zich ervan bewust wordt dat de politieke invloeden binnen zijn gelederen schadelijk zijn voor het vakbondswerk. Hij vindt Seedorf een te harde werker en ervaren vakbondsman om zich dit te laten overkomen. Volgens Chin A Loi, staat het ondanks de lijmpogingen wel als een paal boven water dat het merendeel van de leden Seedorf na 24 jaar niet meer wil hebben als voorzitter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May