Malafide keuringsstations lichten consumenten op
17 Jul 2013, 19:00
foto


De Consumentenbond Suriname waarschuwt voor malafide keuringsstations. De bond stelt een diepgaand onderzoek in naar deze bedrijven, die volgens berichten slecht vakmanschap aan de dag leggen en klanten nodeloos in de kosten jagen.

Het gaat veelal om bedrijven die verschillende afdelingen op hetzelfde adres herbergen. Zo is de zaak bijvoorbeeld behalve keuringsstation ook onderdelenwinkel en bandenverkoopzaak. Bruikbare onderdelen van ter keuring aangeboden voertuigen, worden afgekeurd en de consument krijgt het advies om ter plaatse nieuwe onderdelen te kopen en te monteren.

Zelf bepalen
Als de consument niet in staat is om de onderdelen direct te kopen, krijgt hij twee weken de tijd om dit “in orde” te maken. Lukt dit niet binnen deze periode, dan moet hij hoe dan ook, nog een keer het keuringsbedrag neertellen om zijn wagen goedgekeurd te krijgen, zegt de consumentenbond in een bericht. “De consument moet de gelegenheid krijgen om een voorkeuring te doen op zijn voertuig, waarbij hij zelf mag bepalen waar hij zijn onderdelen voor een voordelige prijs kan aanschaffen,” meent voorzitter van de consumentenbond, Rudy Balker.

Balker wil met de Stichting Keuring Voertuigen onder leiding van Danny Lo Fo Sang en de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, praten over dit probleem. Deze functionarissen heeft hij intussen een schrijven gestuurd waarin hij namens de bond de kwestie aankaart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May