Godo: 'Geld storten en niet ermee over de weg'
18 Jul 2013, 09:00
foto


"De mensen moeten hun geld storten en moeten zich niet ermee op de weg begeven", zegt Frits Terlaan, algemeen directeur van de Godo Bank. Volgens de bankmanager wordt er momenteel gewerkt aan de randvoorwaarden om die shift bij de mensen tot stand te brengen. Er komt een samenwerking met een Frans-Guyanese bank, waardoor overmakingen gedaan kunnen worden vanuit dat land.

Het filiaal in de hoofdplaats Albina vervult voor het district Marowijne de trekkersrol. "Godo gaat daarom indringender bewegen in de gemeenschappen", benadrukt Terlaan. Fens Vernuil, die Godo Foundation coördineert, zegt dat samen met de mensen iets daarop gevonden moet worden. Vernuil weet het als geen andere, vanwege zijn jarenlange ervaring met het gemeenschapsontwikkelingswerk. "Het Godo filiaal in Albina is vier jaar geleden opgezet en de mensen moeten zich ervan bewust zijn dat ze geen geld op zak moeten hebben", zegt Vernuil.

Terlaan zegt dat deze benadering de woon- en leefgemeenschappen benadert. Kortgeleden werd tijdens een werkbezoek aan Galibi door 35 seniorenburgers besloten om hun algemene oudedagsvoorziening via de bank te laten storten. Hij wijst er op dat in het Moengogebied 15 mensen zich via Godo Bank gevestigd hebben als micro-ondernemers.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May