Albina als opstap voor Godo Bank naar binnenland
17 Jul 2013, 16:00
foto
Algemeen directeur Frits Terlaan van Godo


De Coöperatieve bank Godo is vast van plan haar vleugels uit te slaan naar het het binnenland. Het filiaal te Albina, de hoofdstad van het district Marowijne, zal in dit streven als opstap dienen. Deze afdeling bestaat al vier jaar.

Volgens algemeen directeur Frits Terlaan van Godo, zal het filiaal te Albina in Oost-Suriname, worden versterkt. Hierna komt vóór eind dit jaar een vestiging in het bestuurscentrum Stoelmanseiland aan de Boven-Marowijnerivier. De vestiging in het bestuurscentrum Atjoni in het Boven-Suriname gebied moet uiterlijk de eerste helft van het komende jaar een feit zijn.

Terug naar gebied
Terlaan is zich er terdege van bewust dat er kader nodig is om deze filialen te kunnen draaien. Daarvoor heeft Godo al een oplossing bedacht. "Geschoolde mensen, die terug willen naar hun gebied van oorsprong, zullen daartoe worden gestimuleerd", zegt Terlaan. De manager plaatst dit streven onder de noemer van maatschappelijk verantwoord ondernemen. "We gaan de randvoorwaarden daartoe scheppen", zegt Terlaan. Hij legt uit dat samen met Godo Foundation, in het kader van gemeenschapswerk, de mensen zal worden geleerd hoe om te gaan met geld. Dit is ook conform het motto van Godo: 'Mensen helpen mensen".

Uitgaande van een driejarig beleidsplan, zullen binnen twee jaar concrete zaken te zien zijn op de gebieden logistiek, kredietaanvragen en de algehele aanpak van de veiligheid. In partnerschap met niet gouvernementele instellingen zal Godo zich sterk maken voor het stimuleren van micro-ondernemers. Godo is in de afgelopen 42 jaren uitgegroeid tot een ontwikkelingsbank, zegt Terlaan.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May