Suriname wint overtuigend van Dominica
16 Jul 2013, 22:00
Coach Regillio Kolf tevreden met het eerste optreden van Suriname.

De U-20 damesselectie van Suriname heeft vanavond na een ruststand van 2-0 met 4-0 gewonnen van Dominica. Eerder op de avond won Grenada de openingswedstrijd van de selectie van St. Vincent. De wedstrijden zijn gespeeld in het Franklin Essed stadion. Het gaat om de voorronde van de Wereldkampioenschappen U-20 van de Caribische zone.

Suriname kwam reeds vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Andaya Landveld rondde een goed opgezette aanval prachtig af. Kort daarna vergrootte Pamela Ansoe de voorsprong naar 2-0. Ook na de rust domineerde Suriname de wedstrijd. Uit een goed genomen penalty door Xaviera Somowidojo kwam Suriname op 3-0. Met nog weinig speeltijd scoorde Landveld haar tweede doelpunt van de avond.

Kolf tevreden
Coach Regilio Kolf blikt tevreden terug op de eerste overwinning. "In de eerste helft waren onze dames een beetje zenuwachtig. Maar na gesprekken tijdens de rust, hebben ze een betere tweede helft gespeeld. We zijn blij met de overwinning, maar we zijn er nog niet. Donderdag wacht ons een moeilijkere wedstrijd tegen Grenada, maar die selectie is te overwinnen", zei Kolf na de wedstrijd.

Grenada opende het toernooi tegen Sint Vincent met een overwinning. Het is de damesselectie van Grenada gelukt om na een 1-0 stand bij rust met 3-0 te winnen van St. Vincent. Een over alle linies betere Grenada heeft de wedstrijd vanaf het begin gedomineerd. Dat de score tot drie is gebleven komt omdat er slordig is omgegaan met de kansen. Sint Vincent mistte in de tweede helft nog een penalty.

Suriname speelt donderdag om 19.00 uur tegen Grenada. Om vijf uur wordt de wedstrijd Sint Vincent tegen Dominica gespeeld.