Carifesta 2013 Saramacca wordt uitgebreid
17 Jul 2013, 02:00
foto
Een Carifesta-delegatie is in aanloop op het festijn, op bezoek in Saramacca.


Aan het bestaande programma van Carifesta 2013 in het district Saramacca worden een drietal activiteiten bijgevoegd. Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani zegt aan Starnieuws dat de toevoeging te maken heeft met het thema ‘The art of production’.

Een praalwagenoptocht, een verkoopmarkt en eet- en drinkgelegenheid voor de lokale bevolking, zijn toegevoegd aan het programma. Jongeren en ouderen zullen tijdens de optocht muurschilderingen maken onder begeleiding van Surinaamse of buitenlandse kunstenaars.

Druk programma
Een delegatie van Carifesta 2013 bestaande uit Iltisj Pocorni, Annemarie Souprayen, Chantal Rijker en Sherida Mormon, bracht maandag een bezoek aan het district. In het programma zijn opgenomen: een expositie van agrarische producten, bloem- en sierkwekerijen, bloemschikkunst, sieraden, kleding en handicraft van natuurproducten.

Verder zullen er optredens zijn van nationale en internationale muziek-, dans- en toneelgroepen. Bij de pier, naast het Theehuisje, zal er gejamd worden. Er zullen op deze dag ook verschillende Surinaamse keukens gepresenteerd worden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May