Misdaad bezorgt politie handenvol werk
16 Jul 2013, 16:15
foto


Drie verdachten zijn op 27 juni kort na een beroving aan de Noordelijke Industrieweg aangehouden. Het drietal had geld en sieraden gestolen. Tijdens hun vlucht heeft een van hen een schot gelost uit een vuistvuurwapen. Een deel van de buit is bij een van de mannen aangetroffen. De politie heeft ook het voertuig waarmee de beroving is gepleegd en een dolkmes in beslag genomen.

Leden van de surveillance eenheid de Nieuwe Weg hebben 28 juni drie mannen aangehouden die de avond tevoren aan de Tayerbladstraat een man hadden beroofd van zijn voertuig. Zij hadden uit zijn woning ook verschillende goederen meegenomen en de man met geweld bedreigd. Twee van deze verdachten zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Het voertuig en de gestolen goederen zijn teruggevonden.

Ook op 28 juni, hield de politie van ressort Centrum op aanwijzing van een benadeelde, een 16-jarige verdachte aan. Deze jeugdige had een vrouw door middel van geweld van haar gouden halsketting beroofd. Hij is overgedragen aan de recherche.

Oplichters ontmaskerd
Twee mannen en een vrouw zijn aangehouden voor oplichting. De vrouw lichtte een cambio aan de Van ’t Hogeruysstraat op voor Euro 20.000. Een van de mannen had zich bij de cambiohouder voorgedaan als een bekende klant en telefonisch de opdracht gegeven dit bedrag aan de vrouw uit te betalen.
Toen de cambiohouder ontdekte dat hij opgelicht was, deed hij onmiddellijk aangifte bij de politie.

De recherche kon nog net voorkomen dat de vrouw - van Surinaamse herkomst, maar met de Nederlandse nationaliteit - het land uitging. Met medewerking van het B.I.D.-team, is ze na te hebben ingecheckt, aangehouden. Haar twee mannelijke comparanten die haar op de luchthaven hadden afgezet en terugkeerden naar Paramaribo, werden door rechercheurs die op weg waren naar de luchthaven, onderweg aangehouden. Een deel van de buit is intussen teruggevonden.

Alle verdachten zijn hangende het verder onderzoek in verzekering gesteld, meldt de voorlichting van de politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May