Verdachte wist niet van drugsexport in groenten
16 Jul 2013, 01:00
foto


Vishal D. verklaarde tijdens de rechtszitting maandag dat hij nooit eerder gehoord had van het smokkelen van drugs in groenten. Hij wist wel van de bolletjesslikkers. Op 10 september 2012 probeerde hij 7.023 gram (ruim 7 kilogram) cocaïne in groente verborgen, te smokkelen. Volgens de verdachte had hij op die bewuste dag vijf zakken met okers van een zekere Ricardo gekregen voor export.

De verdachte beweerde dat hij Ricardo bij een eettent te Highway had leren kennen. Hij liet zijn naam en telefoonnummer achter bij die kennismaking. Na enkele weken werd hij gebeld door Ricardo. Hij wilde groenten kopen van de verdachte. Zij spraken af bij de eettent en Ricardo zei dat hij de groenten wilde exporteren. Voor de export zou hij geld van Ricardo ontvangen, maar moest hij zijn id-kaart afstaan die inmiddels vervallen was.

Volgens Vishal D. liet Ricardo een nieuwe id-kaart voor hem maken bij het kantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken. De ambtenaar die hiermee belast was, veranderde zijn naam in opdracht van Ricardo op het nieuwe kaartje.
Vishal D. beweerde dat hij enorm schrok hiervan en angstig werd. Toch plaatste hij zijn handtekening eronder. Buiten het CBB-gebouw pakte Ricardo de nieuwe id-kaart van hem af en hij werd tot exporteur gemaakt. Zijn taak was om groenten op te kopen en deze te bezorgen te Zanderij. Ook werd er een pand gehuurd waar de groente verpakt werd. De verdachte ontving geld van Ricardo en betaalde hiermee het huurgeld. Op 5 augustus zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May