Sidin: Fonds Kersten moet schaarste kader helpen opheffen
16 Jul 2013, 07:00
foto
Hans Lim A Po, Shirley Sowma-Sumter en Ryan Sidin plaatsen hun handtekening onder het document 'Studiefonds Kersten'. (Foto: Raoul Lith)


De directeur van C. Kersten en Co. NV, Shirley Sowma-Sumter, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Faculteit der Technische Wetenschappen en de FHR School of Business. Volgens Ryan Sidin, voorzitter van het universiteitsbestuur, is er sprake van een schaarste aan technisch kader in het bedrijfsleven en op de hoogste onderwijsinstelling.


“We hopen dat dit het effect sorteert dat deze incentive de aanwas van aankomend talent zal vergroten. Het wetenschappelijk personeel wordt teveel ingezet en is overbelast op dit moment. Op korte termijn zullen we gebruik moeten maken van samenwerkingspartners uit het buitenland, terwijl we in de toekomst zullen werven uit onze eigen kweekvijver van talentvolle studenten”, legt Sidin aan Starnieuws uit. Sidin plaatste maandag zijn handtekening onder het document samen met Hans Lim a Po van het FHR School of Business.

Aanvraag
Studenten die in aanmerking willen komen voor de studiebeurs van Kersten moeten in de eerste plaats Surinamer zijn. Het gezamenlijk inkomen van de ouders mag niet meer zijn dan SRD 2000 per maand. Aanvragen kunnen tot 30 augustus worden ingediend bij de decaan van de onderwijsinstelling waar de student wil gaan studeren. Het fonds houdt ook na het verlenen van de studiefinanciering de resultaten en het gedrag van de student bij. Het geld is een gift, en hoeft als alles goed gaat niet terug betaald te worden.

Stichting Studiefonds Kersten is speciaal opgezet in verband met het 245-jarig bestaan van het bedrijf en heeft US$ 245.000 ter beschikking gesteld. Het ligt volgens de directeur van Kersten in de bedoeling het fonds jaarlijks aan te vullen uit gemaakte winsten.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May