Politie treedt op tegen occupanten
15 Jul 2013, 15:30
foto
Een woning in aanbouw op het geoccupeerde terrein.(Foto:KPS)


Aan de Noordpolderweg te Wanica is een groep van ongeveer 150 personen bezig geweest met het occuperen van grond. De politie kreeg een melding over deze illegale activiteit en ging op onderzoek uit. De agenten troffen zondag de groep bestaande uit mannen, vrouwen en kinderen aan. Zij waren aan het einde van de Noordpolderweg op een groot stuk land bezig met het opzetten van huizen en het wieden en bespuiten van onkruid. De mensen hadden lappen grond afgemeten en gemarkeerd met stukken hout.

Het terrein waarop deze activiteiten plaatsvinden is domeingrond, zegt de politie voorlichting. De personen die bezig waren hebben geen bescheiden, noch toestemming van de bevoegde instanties om ter plaatse beheersdaden uit te oefenen. Zij zijn dan ook aangezegd te stoppen met hun beheersdaden op de gronden.

De politie voorlichting benadrukt dat ingevolge het besluit van de regering, de politie met alle haar ten dienste staande middelen zal optreden tegen personen die zich schuldig maken aan occupatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May