Dronken autobestuurder veroorzaakt dodelijke aanrijding
15 Jul 2013, 14:30
foto


De 55-jarige bromfietser Rethidan Saktoe, is vanmorgen aangereden door een dronken autobestuurder. Hij werd per ambulance afgevoerd en overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Dit voorval deed zich voor aan de Nieuw-Weergevondenweg in het district Wanica. Dit zegt politie-inspecteur Kenneth Emanuels aan Starnieuws.

Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat de bromfietser op zijn eigen rijhelft is aangereden door de autobestuurder. De auto werd door een 25-jarige student bestuurd. Bij dit ongeval raakten de rechterarm en het rechterbeen van het slachtoffer verbrijzeld. Saktoe belandde voor een inrit, terwijl zijn bromfiets op de berm lag. Hij was niet meer aanspreekbaar.

675 microgram alcohol
De auto was ruim 300 meter verder geparkeerd; de autobestuurder was na de aanrijding nog 300 meter doorgereden en daarna gestopt. De politie trof de chauffeur in een labiele houding achter het stuur aan. Emanuels deelt mee dat de autobestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Nadat de alcoholtest bij hem werd uitgevoerd, bleek dat hij 675 microgram alcohol in zijn bloed had.

“Vanaf 220 microgram wordt het strafbaar gesteld. Dit was ruim drie keren zo hoog. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Op het ontzielde lichaam zal er obductie gepleegd worden”, merkte Emanuels op.

Met dit voorval is de verkeersbarometer gestegen naar 30. Voor Santodorp is dit de tweede verkeersdode. In het eerste kwartaal van dit jaar overleed daar een kind in het verkeer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May