Chief scout Bouterse onder indruk van padvinderij
14 Jul 2013, 20:00
foto
Hoofdcommissaris Humphrey Schurman beëdigt president Desi Bouterse als chief scout van de Boy Scouts Suriname. (Beeld: René Gompers)


"Hier sta ik dan. Dat ik het boegbeeld mag zijn van deze bijzondere organisatie. Ik ben trots en gemotiveerd om jullie beschermheer te mogen zijn." Zo opende de nieuwe chief scout, president Desi Bouterse, zijn toespraak zondagmiddag in het hoofdkwartier van de Boy Scouts Suriname. De chief scout is ingenomen met de ambities van de organisatie en beloofde er alles aan te doen om ze waar te maken.

De nieuwe chief scout had veel belangstelling van publiek en padvinders. Menigeen maakte gebruik van de gelegenheid om de 'chief' de hand te schudden en samen op de foto te staan. Chief Bouterse zegt onder de indruk te zijn van de innovatieve plannen van de organisatie, de collegialiteit en het groot aantal vrijwilligers dat opdaagt tijdens activiteiten. "Hier is de gemeenschapszin nog voelbaar. Als chief scout zal ik zeker de ambities steunen" beloofde Bouterse.

De president is tijdens de ceremonie op een gegeven moment emotioneel geraakt. Vier welpen overhandigden Bouterse een groene das, die hij om had op zijn zevende toen hij een welp was in de padvindersgroep te Paranam.
"Padvinders zijn goed in sporen zoeken. Het spoor heeft geleid tot de welp Bouterse", legt hoofdcommissaris Humphrey Schurman uit. "We hebben die das gevonden en aangeboden aan de chief scout. De groene das symboliseert de jonge mens die steun en begeleiding nodig heeft." Bouterse gaf toe geraakt te zijn door de actie. Hij had nooit gedacht dat toen hij de slogan indertijd uitspraak, welke invloed deze zou kunnen hebben op zijn leven. "Inderdaad, éénmaal een scout altijd een scout", concludeerde de nieuwe chief. "Saluut!"

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May