Werknemers Rosebel mill voor observatie opgenomen
13 Jul 2013, 20:00
foto
De raffinaderij van Rosebel Gold Mines te Brokopondo.


Een werknemer van Rosebel Gold Mines/Iamgold werd vanmiddag onwel tijdens het werk in de raffinaderij (mill). Hij dacht cyanide te hebben ingeademd. "Wij hebben volgens het vast protocol de werknemer en twee anderen die samen met hem werkten, naar de polikliniek gebracht. Het werk werd stilgelegd en er zijn metingen verricht. Het is niet gebleken dat het om cyanide gaat", zegt woordvoerster Esther Wielzen van Iamgold aan Starnieuws.

De werknemers zijn voor observatie naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd. "Dat is ook volgens het geldende medisch protocol", benadrukt Wielzen. Zij merkt op dat bij het raffinageproces van goud er altijd geuren zijn in de mill. Het gaat om een combinatie van verschillende geuren.

De metingen hebben uitgewezen dat het niet om cyanide gaat, maar het is nog niet duidelijk wat voor geur de werknemer ingeademd heeft, waardoor hij onwel is geworden. Er zijn ook geen symptomen aangetroffen bij de werknemers, zegt Wielzen. Intussen zijn de werkzaamheden in de mill op Rosebel hervat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May