American Corner in CCS leert kinderen planten
13 Jul 2013, 22:30
foto
Leerlingen mochten een zaadje in een cup met aarde stoppen. (Foto: Raoul Lith)


De vijfde klassers van de Herman Jozefschool uit Latour waren vrijdag in het Cultureel Centrum Suriname (CCS) voor een educatieve dag. De kinderen hebben geleerd hoe zij moeten planten en oogsten. De bedoeling van deze activiteit is om de leerlingen bewust te maken van het milieu en wat bomen en planten voor de mens betekenen.

Verginia Elliot van de Amerikaanse ambassade zegt aan Starnieuws dat de American Corner in CCS gepresenteerd wordt aan scholen. Zij vertelt dat de ambassade van start zal gaan met een programma over milieu en voeding.
"Alle scholen zijn welkom, maar we zijn met Herman Jozefschool begonnen om te kijken of er belangstelling ervoor zal zijn", zegt Elliot.

De kinderen hebben eerst naar een film gekeken over het milieu. Hierna vertelden zij wat zij geleerd hebben uit de film. De leerlingen mochten zaden uitkiezen van verschillende groentesoorten zoals: soepgroenten, tomaten, peper, paprika en komkommer, die ze met aarde in een cup konden zaaien.
"Ik heb geleerd hoe ik moet planten en oogsten. Andere kinderen die het nog niet weten, raad ik aan om naar het CCS te komen om ook te leren planten", zegt Jamal.
Charisma vertelt dat zij vanaf nu zal beginnen met het planten van groenten en vruchten. "Het is gezonder om te leven tussen groen", zegt ze.

Ellesca Helderberg
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May