Verdachte riskeert zeven jaar cel voor berovingen
13 Jul 2013, 08:00
foto


Officier van justitie, Nirmala Maikoe, heeft vrijdag een straf van zeven jaar geëist tegen een verdachte die beschuldigd wordt van het plegen van twee berovingen. Deze vonden plaats op 2 maart bij een winkel, waarbij goederen, goud, opwaardeerkaarten en een ATV buitgemaakt zijn. De verdachte viel de zaak, samen met anderen, binnen en loste enkele schoten, Een personeelslid werd geraakt.

Op 18 mei maakte hij samen met anderen gebruik van geweld en nam hij goederen mee. De slachtoffers werden gekneveld en mishandeld. Daarna probeerde hij op 15 augustus weer diefstal te plegen, maar deze mislukte. De benadeelde schrok wakker en zag dat de traliedeur geforceerd was. Hij loste toen een schot en zag de rovers wegrennen. De hond van de benadeelde was vergiftigd en er waren bloedsporen te zien.

Auto in de goot
Niet ver van de locatie trof de politie een wagen in de goot aan. De bestuurder was spoorloos, maar de verdachte meldde zich later aan en vertelde dat de auto van hem was. De politie trof in het voertuig een dolkmes, handbijl, masker en korrels furodan aan. De verdachte beweerde dat hij een dame te hebben afgezet en een verkeerde manoeuvre maakte, waardoor de auto in de goot belandde.

De verdachte beweert onschuldig te zijn. Hij verklaarde dat hij op 2 maart ingesloten was. Bij onderzoek door het Openbaar Ministerie bleek deze informatie niet te kloppen. Hij werd op 8 maart in verzekering gesteld en werd op 14 maart in vrijheid gesteld. Een getuige herkende de verdachte positief als een van de mensen die de beroving pleegde.
Tegen de medeverdachte in deze zaak is vrijspraak geëist wegens gebrek aan bewijs. Raadsman Ansar Guman, die de verdachte bijstaat, merkte op dat zijn cliënt steeds aangeeft dat hij onschuldig is. Op 2 augustus zal de rechter vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May