100ste container 'Zorg samen voor Suriname' ontvangen
13 Jul 2013, 06:00
foto
Honderd keer heeft stichting 'Zorg voor samen voor Suriname' een container vol hulpgoederen gestuurd. (Foto: René Gompers)


Het is druk op het terrein van stichting Susila Dharma. De mensen verkeren in blijde stemming en helpen allemaal om de 'veertig voet' container vol hulpgoederen te lossen. Vrijdag is de honderdste bezending van stichting 'Zorg samen voor Suriname' ontvangen. Een mijlpaal voor de stichting uit Nederland en de Surinaamse partners.

Stoelen, tafels, kasten, medisch apparatuur, gymapparaten, schoolmeubilair, rollators en incontinentie materiaal zijn slechts enkele van de spullen die uit de container tevoorschijn worden gehaald. 'Zorg samen voor Suriname' is opgericht met als doel om kansarme groepen te ondersteunen. Zij zorgt voor de inzameling, opslag en verschepingskosten. In Suriname worden de spullen ontvangen en gedistribueerd door stichting Susila Dharma. "Behalve stichtingen hebben ook ziekenhuizen baat bij deze hulp" deelt Marianne Tirtosentono, voorzitter van Susila Dharma mee. "De spullen worden onder meer dan veertig organisaties en stichtingen verdeeld tot ver in het binnenland."

Tien containers per jaar
'Zorg voor Suriname' heeft ook verschillende projecten lopen in het binnenland van Pikin Slee tot Pelele Tepu. De projecten variëren van het bouwen van scholen tot het opzetten van planten- en kruidentuinen voor het in stand houden van de medicinale plantenkennis.

In augustus 2002 is de eerste container naar Suriname verscheept. Het is de stichting tot nog toe gelukt om gemiddeld tien containers per jaar te verschepen. In Suriname worden de inklaringskosten gedekt met gelden uit donaties en benefietactiviteiten.
"Dit is zeker niet de laatste container", lacht Marianne Tirtosentono, voorzitter van Susila Dharma. "Er wordt niet eens aan gedacht om te stoppen want de aanvraag is heel groot."

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May