Verdachte Straatcode Loterij voorlopig in vrijheid gesteld
12 Jul 2013, 20:30
foto


Het is de advocaten Irvin Kanhai en Oscar Koulen gelukt om hun cliënt, de verdachte André P., voorlopig in vrijheid te krijgen. Hij wordt ervan beschuldigd in vereniging met Marlon M. geknoeid te hebben met de software van de Straatcode Loterij. Op deze manier kwamen er neppe winnaars uit de bus in de periode 2011 tot en met 2013.

André P. zou zich schuldig gemaakt hebben aan deelname in een criminele organisatie. Medeverdachte Marlon M., is niet in verzekering gesteld. De advocaten vroegen donderdag rechter Alida Johanns om André P. voorlopig naar huis te sturen.
Kanhai voerde aan dat de tenlastelegging aangeeft dat de feiten in vereniging zijn gepleegd. “Hoe kan dan een persoon niet in verzekering gesteld zijn, terwijl de andere wel?. Daarnaast is er geen aangifte gedaan door de benadeelde, de Straatcode Loterij. De stukken die in het dossier zijn opgenomen, zijn niet van een opsporingsambtenaar. Daarom vraag ik u om de voorlopige hechtenis op te heffen”, pleitte Kanhai.

Koulen merkte op dat uit geen enkele verklaring blijkt dat André P. de oplichter is. “Een Braziliaan vroeg hem om een lot te verzilveren en dit liet hij door iemand anders doen. Verder weet hij van niks af. Dit heeft te maken met computercrime en er is niet eens een behoorlijke regelgeving op dit gebied”, voerde Koulen aan.
Johanns besloot om André P. voorlopig in vrijheid te stellen. Deze zaak zal op 25 juli verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May