Politie houdt verdachten in moordzaak en beroving aan
11 Jul 2013, 19:00
foto


De politie heeft diverse verdachten in de kraag kunnen vatten. Onder hen bevindt zich ook de verdachte 29-jarige Valmir S. die op 7 juli Ernandes Dasilva Souza doodgestoken (26) neergestoken had te ‘Tjieliepasie’ in het district Brokopondo. De verdachte is aangehouden te Gakaba in het district Sipaliwini.

De verdachten Davidson S.(27), Glenvio T.(29) en Stefano N.(41) zijn vandaag door de politie aangehouden. Zij hadden kort daarvoor een man aan de Hoogestraat beroofd van geldbedragen in vreemde valuta en SRD's. Zij hebben ook twee zaktelefoons van hun slachtoffer buit gemaakt. De criminelen waren gewapend met messen en een vuistvuurwapen.

Verschillende surveillance eenheden zijn gedirigeerd naar het gebied, dat werd afgegrendeld. Een van de drie verdachten voelde zich zodanig in het nauw gedreven dat hij telefonisch contact met de centrale meldkamer maakte om aan te geven dat hij zich wilde overgeven. Hij werd in contact gebracht met een lid van het Arrestatie Team. Deze verdachte gaf aan dat hij zich schuilhield ergens aan de Drambrandersgracht. Hij is door het Arrestatie Team opgehaald.

De drie verdachten zijn allemaal overgebracht naar het politie bureau Nieuwe Haven. Een deel van het gestolen geld is teruggevonden. Er moet nog een vierde verdachte bij de beroving betrokken zijn. Die heeft kans gezien voorlopig uit handen van de politie te blijven. De drie aangehouden verdachten zijn intussen in verzekering gesteld.

Boeroe aangehouden
Raymond D. alias ‘Boeroe’ (38) is op zondag door leden van een politie opsporingsunit aangehouden en overgedragen aan de recherche van het bureau Nieuwe-Haven. Hij is intussen in verzekering gesteld. Deze man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een diefstal door geweldpleging aan de Brokopondolaan. Zijn comparant is al eerder aangehouden en ingesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May