Beleidsplan ict-onderwijs moet in januari 2014 af zijn
12 Jul 2013, 04:00
foto
BEIP-projectdrager André Kramp spreekt de deelnemers van de workshop toe. (Foto: Minov)


Informatie, communicatie technologie (ict) zal deel uitmaken van het lesprogramma. Voordat het zover is, moet er nog heel veel gebeuren. Het lesmateriaal dient te worden aangepast, terwijl leerkrachten ook getraind moeten worden. Het strategisch beleidsplan moet eind januari volgend jaar af zijn.

Het ict-beleidsplan maakt deel uit van het Basic Education Improvement Program (BEIP-project). De workshop voor leerkrachten en de staf van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is woensdag gehouden in Hotel Krasnapolsky. Het doel is om het helder te formuleren hoe de leerkrachten te werk zullen gaan en hoe het nationaal strategisch beleidsplan voor ict in het onderwijs eruit zal zien.

Minister Ashwin Adhin benadrukte dat deelnemers aan de workshop een bijdrage moeten leveren tot het ontwikkelen van een maatschappij waarin mensen hun leven zelf vorm kunnen geven. De trainingen worden door International Institute for Communication Development (IICD) uit Nederland verzorgd. Deze organisatie heeft in verschillende derdewereldlanden ict helpen ontwikkelen.

Belangrijk hulpmiddel
Martine Koopman van IICD gaf een presentatie over hoe ict toegepast kan worden in het onderwijs. Zij legt uit dat ict een heel belangrijk onderwerp kan zijn om de leerstof beter te begrijpen. Kinderen verbinden zich direct aan dingen die ze gezien hebben en kunnen zich daar aan vasthouden.
"Leraren moeten bereid zijn om opleidingen te volgen zodat zij het kunnen overbrengen op de leerlingen", zegt Koopman.

André Kramp, projectdrager van BEIP, zegt aan Starnieuws dat de mensen die de workshop volgen, eerst op een rijtje zullen zetten wat de huidige ict-toepassing is in het onderwijs. Er zal gesproken worden over wat zij tot nu toe aan deze technologie hebben.

Ellesca Helderberg
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May