Benschop: Zeepiraten zijn meedogenloos en lafaards
11 Jul 2013, 16:00
foto


Drie rechercheurs uit Paramaribo en die van Nickerie onderzoeken samen de achtergronden van de zeepiraten die in verzekering gesteld zijn door de maritieme politie. De piraten deden zich voor als vissers en hebben een andere boot overvallen. De boot met de mensen aan boord werd gegijzeld. "Een goed bewapende patrouille is op onderzoek geweest en kon de zeepiraten arresteren", deelt de gewestelijke politie commandant van Nickerie, Stanley Benschop, op een persconferentie mee.

Benschop merkt op dat zeepiraten meedogenloos en gewetenloos zijn. Het gaat om georganiseerde criminaliteit. "Ze zijn ook lafaards. Toen de politie aankwam, bleek dat ze ook geen wapens bij zich hadden. Meestal worden die overboord gegooid als ze de politie zien", zegt Benschop. De vijf piraten hebben de Guyanese nationaliteit.

Een van de piraten heeft twee schotwonden opgelopen. Dit is eerder gebeurd. "Wij onderzoeken hoe hij aan de schotwonden komt. De verwondingen zijn niet van dien aard dat hij in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Dit heeft de arts vastgesteld", deelt de politiecommandant mee. Er zal ook informatie uitgewisseld worden met de Guyanese autoriteiten.

Wanneer de kustwacht functioneel zal zijn, zullen deze praktijken afnemen, verwacht Benschop. Hij merkt op dat kustwacht goed bewapend zal zijn. Ook helikopters zullen toegevoegd worden aan de kustwacht, deelt Benschop mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May