Storm Chantal lost op in het Caribisch Gebied
11 Jul 2013, 14:30
foto
Bewoners van de Dominicaanse Republiek trotseren de zware regens die Chantal met zich meebracht.


Tropische storm Chantal is uiteengegaan in het Caribisch Gebied, maar de restanten ervan dreigen zware regens te brengen over Haïti en de Dominicaanse Republiek, voorspellen Amerikaanse weerdeskundigen.

De derde storm van het Atlantisch orkaanseizoen 2013 is ten oosten van Jamaica ‘opgelost’. Chantal is volgens het in Miami gevestigde National Hurricane Center nooit een bedreiging geweest voor de Amerikaanse olie- en gasactiviteiten in de Golf van Mexico.

Volgens de laatste berichten van het centrum was de storm 370 kilometer ten oosten-zuidoosten van de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Hij bewoog zich naar het westen met een snelheid van 37 kilometer per uur met aanhoudende windsnelheden van 72 kilometer per uur.

Naar verwachting zullen de restanten van de storm zich bewegen tussen Jamaica en Haïti en om vervolgens dwars door het centrum van Cuba te gaan. Het centrum voorspelt dat 8 tot 15 cm regen kan vallen op Haïti en de Dominicaanse Republiek.

Zware regens zijn een bijzondere bedreiging voor Haïti, het armste land van Zuid-Amerika. Het land is kwetsbaar voor overstromingen en modderstromen vanwege de bijna volledige ontbossing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May