Doerga: In alle rust werken aan betere wetgeving
11 Jul 2013, 11:50
foto
Een glunderende Sammy Doerga, kort na de uitspraak van de rechter. (Foto: Raoul Lith)


Sammy Doerga is bijzonder blij met de uitspraak van de rechter, waarbij Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) in een bodemgeschil de intrekking van de beschikking moet aanvechten. Doerga, die voorzitter is van de Vereniging van Surinaamse Organisatoren (VSO), was in de rechtszaal vandaag om het vonnis zelf aan te horen.

"Ik feliciteer Tigri Barba met de uitspraak. Proficiat. Nu kan er rustig gewerkt worden aan een betere wetgeving. Sasur mag niet meer optreden als bemiddelingsbureau. Wij kunnen met een gerust hart onze evenementen organiseren", zegt Doerga aan Starnieuws. Hij vindt dat er een muziekbemiddelingsbureau moet komen, dat draagvlak heeft. "Wij zijn niet tegen het betalen van auteursrechten, maar zaken moeten goed geregeld worden", stelt Doerga.

De wetgeving heeft veel haken en ogen. Er is hierover ook gesproken met De Nationale Assemblee. "Er kan door de minister van Justitie en Politie in alle rust worden gewerkt om de wetgeving aan te passen aan de huidige tijd", meent Doerga. Hij vindt dat Sasur ook niet kan optreden namens zusterorganisaties, want het mandaat om als bemiddelingsbureau te functioneren is ingetrokken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May