Lachman: Chef Gronduitgifte hoort beter te weten
11 Jul 2013, 01:00
foto
De nationaliteitsverklaring als bijlage toegevoegd aan de grondaanvraag.


Assembleelid Premdew Lachman (Nieuw Suriname) vindt dat het voorkomen is dat het gebouw van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond-, en Bosbeheer (RGB) Nickerie op naam van een persoon zou worden overgeschreven. Zohoragatoen Santoe-Imamdi, chef Gronduitgifte RGB-Nickerie vroeg het terrein op haar naam aan, ten behoeve van het ministerie. Zij is ook districtsraadslid van de Nationale Democratische Partij.

Lachman zegt aan Starnieuws dat het niet zomaar een fout is. Santoe had ook haar identiteitskaart en nationaliteitsverklaring bij de aanvraag ingeleverd. "De chef van Gronduitgifte moet toch het beste weten wat de procedures zijn", voert Lachman aan. "Hoe kan ze zo een grote fout maken. Je kan nooit een terrein en gebouw van de overheid op jouw naam aanvragen", blijft Lachman erbij.

Santoe heeft tegenover Starnieuws verklaard dat zij het terrein niet voor zichzelf heeft aangevraagd. Omdat zij de verantwoordelijke persoon is in Nickerie, heeft ze de aanvraag gedaan voor het ministerie. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh benadrukte dat als de aanvraag uiteindelijk bij hem zou belanden, hij deze zou terugsturen voor correctie. Hij benadrukt dat de aanvraag nog niet eens voorzien is van advies. Het beleid is er op gericht om alle gebouwen en terreinen van de overheid te voorzien van titels. Lachman merkt op dat het hier om een grove fout gaat, want de persoon die aangevraagd heeft, zou het beste moeten weten wat de procedure is. Want evengoed zou dit erdoor kunnen glippen. Hij vindt dat deze kwestie niet zonder consequenties kan blijven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May