Presentatie Pensioenfonds voor bureauambtenaren
10 Jul 2013, 23:00
foto
Directeur van het Pensioenfonds Andrew Lo A Njoe bij de overhandiging van een informatieboekje, aan minister Soewarto Moestadja, eerder dit jaar. (foto: Biza)


Het Pensioenfonds heeft vandaag een presentatie gehouden voor bureauambtenaren die belast zijn met het opmaken van de administratie voor gepensioneerden. Directeur Andrew Lo A Njoe zegt dat het fonds geconstateerd heeft dat er nog wat onduidelijkheden zijn, vooral bij het opmaken van stukken van ambtenaren die uit de dienst treden, het invullen van aanvraagformulieren en andere zaken.

“Vaak moeten we bij het fonds opnieuw contact maken met de ministeries en met de ambtenaar die met pensioen gaat. Dit brengt veel administratiewerk en geloop met zich mee”, zegt Lo A Njoe.

Efficiëntere aanpak
Naast de presentatie was het ook de bedoeling dat de ambtenaren aangaven hoe het werk efficiënter aangepakt zou kunnen worden en wat de problemen zijn waarmee zij te maken hebben. Lo A Njoe zegt dat ambtenaren die met pensioen gaan, op hun ministerie de pensionaanvraagformulieren kunnen invullen en ook daar tekenen; dit hoeft niet langer te gebeuren op het kantoor van het fonds.

Eerder is door het fonds een informatieboekje uitgegeven over de laatste ontwikkelingen binnen de pensioenregeling. Het fonds wil de informatieverstrekking naar de ministeries en de gepensioneerden steeds transparanter maken. Vanuit de gemeenschap komen er veel vragen over het fonds. De beantwoording van die vragen gebeurt veelal telefonisch, of wanneer personen zich bij het fonds melden.

Lo A Njoe zegt dat naast e-mailcontact, er ook gewerkt wordt aan een website voor het fonds. Vooral voor gepensioneerden die in het buitenland wonen, zal dat een makkelijke manier zijn om aan informatie te komen. De directeur zegt dat het voor deze groep belangrijk is te weten dat er elk jaar in de maand januari een attestatie de vita (bewijs van in leven zijn) opgestuurd moet worden naar het fonds, waardoor het overmaken van het pensioen normaal kan plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May