Legerbevelhebber Gilaard wordt vervangen
10 Jul 2013, 03:00
foto
Legerleider Hedwig Gilaard mag thuis blijven.


President Desi Bouterse zal in zijn hoedanigheid als opperbevelhebber der strijdkrachten officieren vandaag inlichten over waarom bevelhebber Hedwig Gilaard met verplicht verlof is gestuurd. Eerder heeft de opperbevelhebber hen eveneens toegesproken en gevraagd om problemen die er zijn op te lossen. De situatie is echter verder verslechterd, waardoor er nu moet worden opgetreden.

Gilaard en minister Lamuré Latour van Defensie hadden ook vaak wrijvingen met elkaar. Dat Gilaard uiteindelijk zijn verlof moest opnemen, heeft te maken met meer zaken. Hij lag ook overhoop met andere legertoppers. Onlangs is het behoorlijk misgegaan in Ayoko kazerne waar een officier een 'kaboela party' heeft gehouden, waar het behoorlijk vulgair aan toe is gegaan. Er was verschil van inzicht over de straf die opgelegd moest worden.

Hoewel diverse achterstallige bevorderingen van militairen zijn ingelopen, is de ontevredenheid bij velen niet weggenomen. De legerbevelhebber klaagde er vaak over dat hij de ruimte niet kreeg om zaken aan te pakken. Gilaard staat te boek als een goed militair maar leiding geven is niet zijn sterkste punt. Ook administratieve en comptabele zaken lieten te wensen over. De president zal bekendmaken hoe de verdere leiding van het leger er voorlopig uit zal zien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May