Vaseur zal functie directeur EBS moeten overdragen
10 Jul 2013, 02:00
foto
Kenneth Vaseur zal zijn functie als EBS-directeur moeten overdragen.


Kenneth Vaseur ontkent tegenover Starnieuws dat hij naar huis is gestuurd en de functie van directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) moet neerleggen. "Het is niet waar dat ik ben ontslagen. Nemen jullie contact op met het kabinet van de president. Mij is niks bekend van ontslag", zegt Vaseur die verder niet hierop in wenst te gaan. Vernomen wordt echter dat het een kwestie van tijd is. Vaseur zal het veld moeten ruimen. President Desi Bouterse heeft een onderhoud met hem gehad over zijn functioneren.

Starnieuws verneemt dat Vaseur overhoop ligt met onder andere financieel directeur Willy Duiker en ook met president-commissaris Andy Rusland. Er is veel ontevredenheid over het financieel beleid. Directieleden en stafleden liggen overhoop met Vaseur. Een van de kritiekpunten is dat de EBS-directeur niet wil luisteren naar goede raad. Vaseur zal moeten overdragen zodra besloten is wie de nieuwe directeur wordt van het staatsbedrijf. Hij werd in mei vorig jaar officieel benoemd tot directeur, nadat hij vanaf januari 2011 waarnam in deze functie.

Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP), heeft diverse malen vragen gesteld over het beleid bij EBS. Volgens hem is er behoorlijk wat mis in het bedrijf. Hij had kritiek op onderhandse miljoenen gunningen voor bouw van de nieuwe krachtcentrale. Ook zijn volgens Gajadien allerlei personen in dienst genomen. Er is volgens hem grof geld uitgegeven aan zaken die geen prioriteit zijn. Het assembleelid vindt dat er een grondig onderzoek moet komen naar het beleid bij EBS. Hij vindt vervanging niet voldoende want volgens hem is het land ernstig benadeeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May