Ordening winkels wordt in alle districten doorgevoerd
11 Jul 2013, 00:00
foto
Deken van districtscommissarissen Roline Samsoedien


In alle districten zal er ordening plaatsvinden, waardoor er eenduidigheid is bij het verstrekken van vergunningen en het optreden tegen winkeleigenaren die drank verkopen en als drinkgelegenheid optreden. Er mag niet worden toegestaan dat mensen voor de winkels drinken. De maatregelen die genomen worden, moeten landelijk gelden.

De deken van de districtscommissarissen Roline Samsoedien zegt aan Starnieuws dat in sommige districten er veel kermissen worden gehouden. "Wij hebben besloten dat alleen in de vakanties kermis gehouden mag worden. En dat kan alleen in de weekends. Er wordt veel overlast verzorgt en kinderen gaan naar kermis, in plaats dat ze zich bezighouden met hun schoolwerk", zegt Samsoedien. Zij merkt op dat minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling op de hoogte is van dit besluit en er ook achter staat.

Gaat niet om machtsvertoon
De districtscommissaris merkt op dat in de winkelvergunning staat dat er twee prullenmanden bij de winkel moeten zijn. "Sommige winkeliers hebben een karton geplaatst waar mensen hun rommel in kwijt kunnen raken. Wij vinden dat de prullenbakken goed moeten afsluiten. Er moet uniformiteit komen", merkt Samsoedien op.

Winkeliers vinden dat ze niet altijd correct worden behandeld door de bestuursdienst. Hierop zegt Samsoedien dat het niet gaat om machtsvertoon. "Bestuursambtenaren moeten de winkeliers met respect behandelen. Dat houden wij hen ook voor. Het gaat niet om machtsmisbruik. Wij willen ordening en hygiëne. Mensen die drinken bij de winkels veroorzaken veel last voor de omgeving. Bovendien mogen winkels die geen vergunning hebben als bar, mensen niet toestaan dat ze daar drinken. Daarom mogen er geen banken of tafels en stoelen worden geplaatst". Er zal ook meer voorlichting worden gegeven, waardoor iedereen op de hoogte is van het optreden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May