Artsen bespreken pijnpunten Nationaal Zorgstelsel
10 Jul 2013, 04:30
foto


De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) komt woensdagavond bijeen om te praten over de onduidelijkheden en tekortkomingen van het Nationaal Zorgstelsel (NZS). VMS-voorzitter Pieter Voigt zegt aan Starnieuws dat de vereniging na de vergadering met een duidelijk standpunt zal komen. Hij bevestigt dat vanuit de praktijk veel artsen hebben aangegeven behoefte te hebben aan meer informatie over het stelsel.

“Er is niet veel en voldoende voorlichting geweest, hoewel er meerdere keren is gesproken met vicepresident Robert Ameerali en verzekeringsmaatschappij Self Reliance”, zegt de VMS-voorzitter. Volgens hem was het te verwachten dat er onduidelijkheden en kinderziektes zouden zijn. “Wij gaan in elk geval de geregistreerde onduidelijkheden en problemen registreren en inventariseren. Zaken die niet goed lopen, hopen wij te bespreken met de vicepresident en Self Reliance.”

Volgens Voigt is de voorlopige conclusie dat artsen vinden dat zij niet voldoende zijn geïnformeerd en ook niet de gelegenheid hebben gehad zich goed voor te bereiden. Volgens hem is er met name onduidelijkheid over onder andere hoe de verzekeringspolis precies in elkaar zit en wat de verschillen zijn tussen een normale verzekering en die van het NZS.

In het NZS krijgen kinderen tot en met 16 jaar en ouderen vanaf 60 jaar gratis medische zorg die wordt betaald door de overheid. Over dit verzekeringspakket zijn er nu onduidelijkheden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May