Begeleidsters Zorgvervoer uitbetaald
09 Jul 2013, 20:00
foto
Begeleidsters van het Zorgvervoer in actie. (Foto: Raoul Lith)


De personeelsleden van het Zorgvervoer, voormalig Cobus, zijn vanmiddag uitbetaald. Donderdag gingen de begeleidsters in actie omdat ze nog geen salaris hadden ontvangen over juni. Het werk is intussen hervat.

Zorgvervoer is enkele maanden geleden overgenomen door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). De uitbetalingen van de salarissen werd door het Nationale Vervoer Bedrijf (NVB) voorgeschoten. “We werden betaald door directeur, Lesley Daniels. Het NVB is niet kapitaalkrachtig en kan de personeelsleden niet meer financieren”, zegt begeleidster Cynthia Timpico aan Starnieuws. Bij de overname door SoZaVo was er sprake van slechte communicatie, zegt ze.

Alleen kaal salaris
De begeleidsters zorgen voor het vervoer van volwassenen en pupillen met een beperking naar het werk en school. In de middag worden ze weer afgehaald. "Wij hebben nog geen status. Je kan zeggen dat we parttimers zijn bij NVB en worden uitbetaald door SoZavo", zegt Timpico

De begeleidsters zijn blij met de hulp die ze hebben gekregen, anders waren ze nu nog niet uitbetaald. Ruben Amintanie, diensthoofd Zorgvervoer Poelepantje, is opgekomen voor de belangen van de mensen. "SoZaVo zal ervoor zorgen dat de begeleidsters opgevangen zullen worden", zegt Amintanie.

Naast de uitbetaling van de salarissen willen de personeelsleden ook goede secundaire voorzieningen hebben. “Het enige waarop de begeleiders nu recht hebben, is hun salaris van SRD 900. Er worden gesprekken gevoerd met de directie van SoZaVo”, zegt Amintanie.

Ellesca Helderberg
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May