Dc Joeloemsingh: Alle terreinen komen op naam overheid
09 Jul 2013, 14:40
foto
Dc Wedperkash Joeloemsingh


Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie zegt aan Starnieuws dat alle aanvragen van terreinen en gebouwen op naam van een instelling of ministerie komen te staan. Hij stelt dat de formulering van de aanvraag van het kantoor van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) Nickerie bekeken moet worden. De chef RGB Gronduitgifte Nickerie, Zohoragatoen Santoe-Imamdi, heeft het terrein aangevraagd, maar het is niet voor haar persoonlijk en zal ook niet op de naam van de chef komen.

Joeloemsingh merkt op dat de verantwoordelijke personen de aanvraag doen. Zo heeft directeur Antoine Elias ook een aanvraag gedaan om het terrein van dokter Lachmipersad Streekziekenhuis Nickerie op naam van de instelling over te schrijven. Hetzelfde heeft de brandweercommandant Cecil Waal gedaan. Ook mulo Henar is op naam gekomen van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.

"Wij willen ordening brengen omdat het blijkt dat terreinen bestemd voor de overheid naar derden zijn gegaan. Daarom hebben we besloten om alle terreinen die gebruikt worden door de overheid ook op naam komt van de instellingen", zegt Joeloemsingh. Hij merkt op dat het om een aanvraag gaat. De bestuursopzichters moeten nog een advies uitbrengen. Bij screening komen de juiste gegevens te staan op de stukken. De dc merkt op dat er niks aan de hand is. "De vorige minister had reeds al toegezegd dat het terrein op naam van RGB zou komen. Nu zijn de stappen ertoe genomen, zegt Joeloemsingh.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May