Designers show krijgt veel waardering
09 Jul 2013, 18:00
foto
Een bruidspaar tijdens de show van FEI. (Beeld: René Gompers)


Met een 'waaaw', applaus en gejoel werden de kledingstukken, haardrachten, sieraden en bijouterieën stuk voor stuk goedgekeurd. Tien mode-ontwerpers hebben in een goed in elkaar gezette 'Designers Gala Fashion Show' hun Surinaams Afrikaanse creaties getoond. De show is maandag gehouden in verband met 150 jaar Keti Koti en om de Surinaamse modeontwerpers te stimuleren.

Het evenement is door Foundation for Education & Information (FEI) georganiseerd. "Hiermee helpen we ook de ontwerpers promoten" zegt Serena Holland, voorzitter van FEI. "We doen dat in dit geval via de cultuur. Het gaat om Surinaams Afrikaanse kleding en accessoires." Het waren vooral de grote angisa's, ingewikkelde draperieën, en bruidskleding die veel bewondering oogsten. De aanwezigen lieten niet zachtjes hun genoegen blijken en applaudisseerden soms al voor het model aan de ronde begonnen was.

Het publiek werd naast de 'catwalk' getrakteerd op optredens van zangeres Lady Shaynah, rapper Enver en een flitsend optreden van Untold uit Nederland.
De bezoekers gaven te kennen dat het niet moet blijven bij deze ene keer. "Het is zeker niet de laatste keer" belooft Holland. "We gaan eerst evalueren en kijken hoe we dit gaan vervolgen." De show zal binnenkort uitgezonden worden door ATV.


            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May