Voorronde 7de Natuurkunde Olympiade begint morgen
09 Jul 2013, 22:00
foto


De Natuurkunde Olympiade staat voor de deur. De voorronde van de 7de Natuurkunde Olympiade voor de mulo-scholieren start morgen.

In totaal zullen landelijk 2013 leerlingen van 51 muloscholen meedoen aan de competitie. Tijdens de olympiade krijgen leerlingen de kans zich te profileren in het vak Natuurkunde. Met deze competitie wordt geprobeerd de interesse voor het vak bij de mulo-leerlingen van de 3de en 4de klassen van de B-richting te stimuleren.

De mulo-olympiade is eveneens een voorbereiding op de vwo-olympiade. De olympiade voor de mulo-scholieren bestaat uit twee ronden. Uit de voorronde worden de scholieren geselecteerd voor de finaleronde op 2 augustus op de Anton de Kom Universiteit.

Kourou
De beste vijf leerlingen krijgen met hun leerkracht of directeur een reis naar de lanceerbasis in Kourou, Frans-Guyana. De winnende school krijgt een wisseltrofee en de beste drie scholen een eigendomstrofee. Bij de olympiade vorig jaar heeft de Willem van Lierschool de wisseltrofee opgeëist.

Het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname en de Rotary Club Paramaribo organiseren deze natuurkunde competitie. De Anton de Kom Universiteit en het Examenbureau zorgen voor ondersteuning.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May