MZ distribueert passen voor basisverzekering binnenland
08 Jul 2013, 20:00
foto
De uitreiking van een gezondheidspas te Stoelmanseiland. (foto: Medische Zending)


Inwoners van dorpen in het binnenland kunnen onder overlegging van de nodige documenten, de gezondheidspassen voor de basiszorgverzekering afhalen bij poliklinieken van de Medische Zending (MZ). De mensen moeten bij het afhalen van de pas, hun ID-kaart, familieboekje en eventuele andere verzekeringspas laten zien.

Zij kunnen zich ook laten registreren als verzekerde op de polikliniek waar zij zich aanmelden. Het registreren kan op elke polikliniek van de MZ, met uitzondering van de MZ-poliklinieken in het district Para en Saramacca (polikliniek te Kalebaskreek). Deze registratie duurt tot 31 juli.

Kaarten on- en minvermogenden vervallen
De MZ is in het binnenland belast met het verstrekken van de pasjes aan de daarvoor in aanmerking komende personen. Het gaat om de basiszorgverzekering voor 0 tot 16-jarigen en mensen van 60 jaar en ouder. De verzekerden komen in aanmerking voor alle diensten die het pakket biedt. Zij zullen indien nodig ook verwezen worden naar andere diensten die door het pakket aangeboden worden. De on- en minvermogen kaarten voor deze groep komen dan ook te vervallen.

De Medische Zending zegt in een bericht er alles aan te zullen doen om de distributie met medewerking van de verzekerden en het traditioneel gezag in het binnenland zo vlot mogelijk te doen verlopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May